Location: CAPE TOWN, WESTERN CAPE Date: 2005

In 2012 CS Studio Architects were appointed by Cape Nature and the Department of Transport and Public Works to undertake the re-design of the existing infrastructure at Grootvadersbosch Nature Reserve into a viable tourist destination. It is situated in the mountains behind Barrydale, between Heidelberg and Suurbraak.Traditionally bungalows along the Atlantic Seaboard were constructed using light weight construction methods. The sadness today is that exactly the bungalows which gave this area its coastal charm is being eroded away and being replaced by monolithic concrete and glass boxes. When we read Gawie Fagan’s storey about the building of ‘Die ES’ in Campsbay we were inspired to do our own building work.

The old house built in the late 50’s had a typical red tile roof. The roof had to come off and pre–cast concrete slabs were installed to span across the old house.


READ MORE


For more info Download project Pdf: Read more about our Philosophy